REFERENCE RESULTS FOR CULTIVAR NOSTRANA DI BRISIGHELLA


213
Chellini S.
Gli olivi e l'olio di Brisighella.
Frutticoltura 1995
Vol: 12 Pages: 47-56

214
Chellini S., Magli M., Rotondi A.
Characterization of olive germplasm in a northern Italy valley.
Ninth Consultation of the Interregional Cooperative Research Network on Olive
1995
Pages: 1-5
FAO Hammamet. Tunisia

236
Conte L.S., Caboni M.F., Gangemi G., Boschelle O., Lercker G.
Caratteristiche degli oli extra vergini di oliva prodotti in Romagna.
Congr. Internaz. Olive Oil Quality
1992
Pages: 297-302
Regione Toscana Florence, Italy

314
Fasolo Fabbri Malavasi F.
Considerazioni tecniche ed economiche sulla olivicoltura Romagnola.
L'Informatore Agrario 1985
Vol: 2 Pages: 59-65

337
Fontanazza G.
Olivicoltura intensiva meccanizzata.
1993
Edagricole Bologna, Italy

519
Mengucci L., Bianchini M.
Le varietà di olivo in Romagna.
1995
Pages: 1-23
Regione Emilia Romagna Rimini, Italy

574
Moroni R.
Innovazioni in olivicoltura.
Agricoltura 1993
Vol: 4 Pages: 26-27

682
Rossi F., Fasolo F., Georgiadis T., Bonafé U.
Monitoring of temperature gradients in olive tissues during the winter.
Olea 1993
Vol: 22 Pages: 36

721
Lazzarini E.
Olivo e olio: il sapore mediterraneo in cucina.
1989
Pages: 55
Regione emilia-romagna Bologna, Italy

838
Cristoferi G., Rotondi A., Magli M.
Il germoplasma dell'olivo in Emilia Romagna.
1997
Pages: 80
ISTEA-CNR, Provincia di Rimini Bologna, Italy

843
Ricci A.
L'EXTRAVERGINE "BRISIGHELLA". OLIVO & OLIO, 2/3: 44-50.
1998

850
Bartolozzi F.
I DANNI DA GELO NELL'OLIVO. TERRA E VITA, 7: 33-36.
1998

910
Rotondi A., Magli M., Cristoferi G.
Le varietà
Il divulgatore 1998
Vol: 12 Pages: 39-51

1106
Rotondi A., Babini A.r.
IL RECUPERO DEL GERMOPLASMA LOCALE. OLIVO & OLIO, 4: 37-41.
2001

1181
Lombardo N.
Accessioni di origine italiana presso l'Istituto Sperimentale per l’Olivicoltura.
Le Risorse Genetiche Vegetali presso gli IRSA 2001
Vol: 1 Pages: 361-405
MIPAF Rome

1263
Alfei B.
Profumi e sapori delle varietà autoctone.
Olivo e Olio 2004
Vol: 3 Pages: 44-51

1275
Rotondi A., Magli M., Riccioloni C., and Baldoni L.,
Morphological and molecular analyses for the characterization of a group of Italian olive cultivars.
Euphytica 2003
Vol: 132 Pages: 129-137

1388
Rotondi A., Mari M., Babini A.R., Covoni M., Cristoferi G.
L’attitudine alla propagazione e la certificazione genetica e sanitaria dell’olivo in Emilia-Romagna.
2004
Pages: 120
La Mandragora Imola, Italy

1436
Alfei B.
Monovarietali delle Marche.
Olivo e Olio 2006
Vol: 3 suppl Pages: 9-34

1437
Alfei B.
La mappa produttiva degli oli monovarietali.
Olivo e Olio 2006
Vol: 6 suppl Pages: 4-22

1451
Rotondi A., Mari M.
Tra oli filtrati e velati il tempo fa la differenza.
Olivo e Olio 2006
Vol: 9 Pages: 12-15

1477
Alfei B.
Cartoceto, un marchigiano al retrogusto di mandorla.
Olivo e Olio 2007
Vol: 2 Pages: 32-33

1494
Iannotta N., Macchione B., Noce M.E., Perri E., Scalercio S.
Olive genotypes susceptibility to the Bactrocera oleae (Gmel) infestation.
Olivebioteq 2006
2006
Vol: 2 Pages: 261-266
Caruso T., Motisi A., Sebastiani L. Marsala-Mazara del Vallo, Italy

1496
Iannotta N., Noce M.E., Perri E., Scalercio S., Vizzarri V.
Susceptibility of olive cultivar sto the Camarosporium dalmaticum (Thüm.) infections.
Olivebioteq 2006
2006
Vol: 2 Pages: 311-314
Caruso T., Motisi A., Sebastiani L. Marsala-Mazara del Vallo, Italy

1510
Sarri V., Baldoni L., Porceddu A., Cultrera N.G.M., Contento A., Frediani M., Belaj A., Trujillo I. and Cionini P.G.
Microsatellite markers are powerful tools for discriminating among olive cultivars and assigning them to geographically defined populations.
Genome 2006
Vol: 49 Pages: 1606-1615

1524
Ganino T., Beghè D., Valenti S., Nisi R. and Fabbri A.
RAPD and SSR markers for characterization and identification of ancient ciltivars fo Olea europaea L. in the Emilia region, Northern Italy.
Genetic resources and Crop Evolution 2007
Vol: 54(7) Pages: 1531-40

1550
Alfei B.
Il catalogo degli oli monovarietali.
Olivo e Olio 2008
Vol: suppl.6 Pages: 10-48

1551
Pannelli G., Alfei B.
I parametri importanti per scegliere le cultivar.
Olivo e Olio 2008
Vol: 6 Pages: 46-56

1610
Baldoni L., Cultrera N.G., Mariotti R., Ricciolini C., Arcioni S., Vendramin G.G., Buonamici A., Porceddu A., Sarri V., Ojeda M.A., Trujillo I., Rallo L., Belaj A., Perri E., Salimonti A., Muzzalupo I., Casagrande A., Lain O., Messina R., Testolin R.
A consensus listo of microsatellite markers for olive genotyping.
Mol Breeding 2009
Vol: 24 Pages: 213-231