REFERENCE RESULTS FOR CULTIVAR PICHOLINE


15
Amouretti M.C., Comet G.
Le livre de l'olivier.
1985
Edisud Aix en Provence, France

19
Androulakis I.I., Loupassaki M.H.
Studies on the self-fertility of some olive cultivars in the area of Crete.
Acta Horticulturae 1990
Vol: 286 Pages: 159-162

24
Arambourg Y.
Premières observations sur les insectes nuisibles a l'olivier en République Arabe Syrienne.
Inf. Oléic. Int. 1967
Vol: 37 Pages: 25-45

25
Archer R.
Australian cultivars.
Personal communication 1993

45
Baldini E., Scaramuzzi F.
Le cultivar
Olive da tavola.
1963
Edagricole Bologna, Italy

60
Barone E., Caruso T., Di Marco L., Inglese B.
Osservazioni preliminari sul comportamento bio-agronomico di 14 cultivar di olivo da tavola nella Sicilia occidentale.
Frutticoltura 1986
Vol: 8 Pages: 55-63

63
Barone E., Caruso T., Policarpo M., Sottile F.
Valutazione del comportamento bioagronomico di otto cultivar di olivo da tavola di diversa provenienza.
Convegno Tecniche, norme e qualità in Olivicoltura
1995
Pages: 631-641
Università della Basilicata Potenza, Italy

78
Bartolini G.
Cultivar d’olivo nelle collezioni di tre stati indiani (H.P., U.P., J/K).
Personal communication 1994

80
Bartolini G.
Cultivar di olivo sensibili alla Palpita (=Margaronia) Unionalis Hb.
Personal communication 1996

90
Battaglini N., Humanes J., Preziosi P.
Observaciones sobre la capacidad rizogena de 34 cultivares de Olea europaea L., sometidas a tratamiento con Acido ß-Indolbutirico (AIB) y a en invernadero controlado.
Olea 1975
Pages: 11-25

92
Belle L., Fondard L.
L'oléiculture en Provence.
L’Oléiculture Mondiale. Premier Congrès International d'Oléiculture
1909
Pages: 24-25
Imprimerie de la Cour d'Appel Toulon, Paris

100
Young J.M., Wilkie J.P., Fletcher M.J., Park D-C
Relative tolerance of nine olive cultivars to Pseudomonas savastanoi causing bacterial knot disease.
Phytopathol. Mediterr. 2004
Vol: 43 Pages: 395-402

101
Benjama A.
Malattie parassitarie dell'olivo in Marocco.
Olivae 1988
Vol: 20 Pages: 29-33

102
Benkeblia N.
Studio sulle caratteristiche fisiochimiche e biochimiche dell'oliva da tavola “Sigoise” secondo differenti preparazioni.
Olivae 1992
Vol: 44 Pages: 32-33

108
Bertolami A.
Catalogo olivi.
1989
Prama Sud, Chiaravalle, Italy

118
Bonnet J.
L'olivier et les produits de l'olivier. L’huile d’olive.
Bibliothèque des connaissances utiles
1924
Vol: 4 Pages: 90-111
Librairie Baillière Paris

119
Bonnet J., Bonnet P.
L'olivier. Huilerie d'olives et de graines.
Encyclopédie des connaissances agricoles.
1946
Librairie Hachette Paris

155
Roselli G., Del Viscio V.
La Cv Picholine: biologia fiorale e di fruttificazione; caratteristiche ed attitudini delle olive. Parte Ia, Biologia fiorale e di fruttificazione.
Ann. Ist. Sper. Elaiotecnica 1983
Vol: 9 Pages: 37-55

158
Caballero J.M.
Reproduction de l'olivier par bouturage semi-ligneux sous nebulisation.
La multiplication de l'olivier
1983
Pages: 129-177
FAO Rome, Italy

172
Cannata U.
Principali varietà di olive a diretto consumo coltivate in Spagna, Francia, Grecia e California.
Progresso Vinicolo ed Oleario 1940
Vol: 19 Pages: 1-14

178
Carles L.
Preparazione e conservazione delle olive da tavola in Francia.
Frutticoltura 1989
Vol: 11 Pages: 43-46

189
Caruso G.
Monografia dell'olivo.
Enciclopedia Agraria Italiana
1882
Vol: 3 par5a Pages: 501-533
UTET Torino, Italy

192
Caruso T., Di Marco L., Giovannini D., Barone E.
Ulteriori indagini sul comportamento agronomico di otto cultivar di olivo da tavola.
L'Informatore Agrario 1990
Vol: 49 Pages: 71-74

205
Cesari L., Giannettini J., Hennemann J., Luciani A.
Les variétés microrégionales d'olives en Corse.
Olio sacro e profano. Tradizioni olearie in Sardegna e Corsica
1995
Pages: 32-35
Democratica Sarda Cagliari, Italy

206
Chahbar A.
Estudios sobre oleicultura efectuados en el Instituto Nacional de Investigación Agronomica (INRA).
Olivae 1984
Vol: 3 Pages: 22-25

208
Chapelle J., Ruby J.
L'huilerie moderne. Extraction de l'huile d'olive.
1911
Librairie Polytechnique Ch. Béranger Paris

210
Charlet M.
Observations sur le comportement au froid de certaines variétés et de porte-greffes d'oliviers en France.
Inf. Oléic. Int. 1965
Vol: 31 Pages: 13-39

212
Chaux C.
Conclusions d'une étude sur l'autopollinisation et l'interpollinisation des variétés d'olivier algériennes.
Inf. Oléic. Int. 1959
Vol: 5 Pages: 61-67

227
Cimato A., Fiorino P.
Stato attuale delle conoscenze sulla moltiplicazione dell'olivo con la tecnica della nebulizzazione.
L'Informatore Agrario 1980
Vol: 38 Pages: 12227-122

235
Consorzio per lo Schedario Oleicolo Italiano
Manuale per il rilevamento agronomico delle particelle coltivate.
1987
Pages: 1-94
Agriconsulting Rome, Italy

245
Coutance A.
L'olivier.
1877
Pages: 457
Rothschild Paris

260
De Souza da Camara M.
Estudo das variações de oliveiras portuguezas.
1905
Pages: 74
La Bécarre Lisboa, Portugal

263
Degrully L.
L'olivier.
1907
Pages: 223
Coulet et Fils Montpellier, France

272
Denney J.O., Martin G.C., Kammereck R., Ketchie D.O., Connell J.H., Krueger W.H., Osgood J.W., Sibbett G.S., Nour G.A.
Some olives show damage; many, coldhardiness.
California Agriculture 1993
Vol: 47(1) Pages: 2-12

280
Di Marco L.
Orientamenti sulla scelta delle varietà di olivo da mensa per la Sicilia Occidentale.
Convegno sulle Olive da Tavola
1989
Pages: 171-176
Accademia Nazionale dell’Olivo e dell’Olio Ascoli Piceno, Italy

281
Di Marco L., Giovannini D., Marra F.P., Viglianisi G.
Reproductive and vegetative behaviour of four table-olive cultivars.
Acta Horticulturae 1990
Vol: 286 Pages: 187-190

287
Direction de la Production Végétale, Min. de l'Agric. Réforme Agr., Maroc
L'oléiculture marocaine avenir et perspectives de dévelopment.
Séminaire international sur la culture intesive de l'olivier
1981
Pages: 30-32
FAO Marrakech, Morocco

290
Donno G.
Sulla scelta delle varietà di olivo nel Salento.
Ann. Fac. Agr., Università di Bari 1970
Vol: 24 Pages: 200-230

293
D.G.P.A./O.N.H.
L'olivicoltura tunisina.
Olivae 1996
Vol: 61 Pages: 12-20

296
D'Aygalliers P.
L'olivier et l'huile d'olive.
1900
Pages: 368
Librairie J.B., Baillière et Fils Paris

300
El Moundi M., Bouzroud H.
Étude du comportement de 40 variétés d’oliviers à la Station Expérimentale de la Menara.
Séminaire International sur la Culture Intensive de l'Olivie 1981
Pages: 75-84
FAO Marrakech, Maroc

305
E.R.S.A.
Un progetto dell’ERSA per la valorizzazione dell'olivicoltura.
Notiziario ERSA 1989
Vol: 3 Pages: 1-12

308
Fady C.
L'olive de table en France.
Inf. Oléic. Int. 1960
Vol: 9 Pages: 18-36

310
Fady C.
La plantation des oliviers a fruits de table en France.
C.E.R.A.F.E.R.
1967
Pages: 11-13
Service Régional de l'Oléiculture Marseille, France

318
Fernandez Latorre A.
Cultivo del olivo en la provincia de Sevilla.
1927
Zarzuela Sevilla, Spain

323
Ferrara E., Lamparelli F.
Risultati di una ricerca sessennale sul comportamento agronomico e merceologico di dieci cultivar di olivo in Puglia.
Convegno L’Olivicoltura Mediterranea
1996
Pages: 133-141
Istituto Sperimentale per la Olivicoltura Rende, Italy

335
Fontanazza G.
Olivo (olive da tavola).
Frutticoltura Speciale
1991
REDA Rome

339
Fontanazza G., Baldoni L.
Proposta per un programma di miglioramento genetico dell'olivo.
Olivae 1990
Vol: 34 Pages: 32-39

342
Fontanazza G., Preziosi P.
L'olivo e le basse temperature. Osservazioni su 37 cultivar da olio e 20 cultivar da mensa.
L'Italia Agricola 1969
Vol: 7-8 Pages: 737-745

352
Francolini F.
Olivicoltura.
1923
Pages: 232
UTET Torino, Italy

353
Francolini F.
La varietà “Ascolana Tenera”.
Le varietà di olivo coltivate in Italia
1937
Pages: 205-213
Federazione Italiana dei Consorzi Agrari Rome,Italy

358
Fregola C.
Comportamiento del olivo en las zonas frio-aridas.
Actas de Oleicultura 1950
Vol: 1 Pages: 41-43

363
FAO
L’olivaie tunisienne.
Office national de l’huile, République Tunisienne
1977
Pages: 23-24
FAO Tunis, Tunisia

364
FAO
Aperçu sur la culture de l'olivier en Tunisie.
Séminaire International sur la Valorisation des Sous-Produits de l'Olivier
1981
Pages: 27-30
FAO Monastir, Tunisie

381
Guerrero Garcia A.
Nueva olivicultura.
2003
Mundi Prensa Madrid, Spain

394
Hassani H., Zidani M.
L'introduction de la culture intensive de l'olivier en Tunisie.
Séminaire International sur la Culture Intensive de l'Olivier
1981
Pages: 33-35
FAO Marrakech, Maroc

397
Henriques M.I.C.
Virus diseases of olive: an overlook.
Acta Horticulturae 1994
Vol: 356 Pages: 379-385

400
Hilali S., El Antari A.
Studio del polimorfismo varietale in cultivar di olivo fruttificanti a Marrakesh.
Olivae 1994
Vol: 50 Pages: 45-47

411
I.N.R.A.T.
Documents techniques: recommandations sur le choix des variétés fruitières en Tunisie.
Ann. Inst. Nat. de la Recherche Agronomique 1967
Vol: 35 Pages: 19-22
Ariana, Tunisie

415
Morettini A., Marinucci M., Jacoboni N.
Olivi colpiti dal gelo.
1956
Vol: 1 Pages: 69
REDA Rome, Italy

422
Jacoboni N., Fontanazza G.
Le cultivar.
L'olivo
1981
Pages: 9-52
REDA Rome, Italy

429
Tapia F.C., Mora F:, Santos A.I.
Prelimirary evaluation of 29 olive (Olea europaea L.) cultivars for production and alternate bearing, in the Huasco Valley, Northern Chile.
Chilean journal of agricultural research 2009
Vol: 69(3) Pages: 325-330

430
Kailis S.
Australian olive cultivars.
Personal communication 1997

436
Kassab S.
La culture intensive de l'olivier au Liban.
Séminaire International sur la Culture Intensive de l'Olivier
1981
Pages: 28-29
FAO Marrakech, Maroc

452
Lavee S.
L'olivicoltura da mensa in Israele: situazione attuale e prospettive future.
Convegno sulle Olive da Tavola
1988
Pages: 43-56
Accademia Nazionale dell’Olivo e dell’Olio Ascoli Piceno, Italy

454
Lavee S.
Olive cultivars in Israel.
Personal communication 1993

456
Lavee S.
The israeli olive industry: present state, problems and research activities.
Convegno L’Olivicoltura Mediterranea
1996
Pages: 59-69
stituto Sperimentale per la Olivicoltura Rende, Italy

459
Lavee S., Haskal A., Wodner M.
Introduction and evaluation of olive cultivars.
Scientific Activities 1984-1992
1993
Vol: 250 Pages: 164
Department of Oleiculture and Viticulture. Volcani Center Bet Dagan, Israel

463
Lavee S., Tarian J., Haskal A., Levin J.
Cross-pollination requirement and cultivar compatibility of irrigated intensive olive orchards.
Scientific Activities 1984-1992
1993
Vol: 250 Pages: 162
Department of Oleiculture and Viticulture. Volcani Center Bet Dagan, Israel

474
Long J., Bonnet P.
L'olivier à fruits de table.
1951
Pages: 64
Ministère de l'Agriculture, Direction Protection Agricole Paris, France

477
Loussert R. and Brousse G.
L'olivier.
1978
Pages: 465
Maisonneuve e Larose Paris

498
Marsico D.F.
Olivicultura y elayotecnia.
1955
Pages: 1-104
Salvat Madrid, Buenos Aires

511
Fernández Díez M.J.
Biotecnologia de la preparacion de aceitunas verdes aderezadas al estilo español o sevillano.
Seminario Int. Olio d'Oliva e Olive da Tavola: Tecnologia e Qualità
1990
Pages: 275-290
Istituto Sperimentale Elaiotecnica Città S. Angelo, Italy

516
Mehri H., Kamoun-Mehri R.
Biologia fiorale dell'olivo: problema dell'autoincompatibilità nella varietà Meski e ricerca di impollinatori.
Olivae 1995
Vol: 55 Pages: 35-39

554
Montagard C.
L'oléiculture dans le Gard, l'Hérault, les Pyrénées-Orientales et l'Ardèche.
L’Oléiculture Mondiale, Premier Congrès International d'Oléiculture
1909
Pages: 36
Imprimerie de la Cour d’Appel Toulon, Paris

564
Morettini A., Bini G., Bellini E.
Comportamento di alcune cultivar di olivo da tavola francesi e spagnole nella Maremma toscana.
Riv. Ortoflorofrutt. It. 1972
Vol: 1 Pages: 3-19

587
Nahlawi N., Rallo L., Caballero J.m., Eguren J.
Aptitude à l'enracinement de cultivars d'olivier en bouturage haerbacé sous nébulisation.
An. Inia ser. Prod. Veg. 1975
Vol: 5 Pages: 167-182

588
Napoli T.
Le oliva da tavola.
Atti seminario “Olive da tavola nell’Olivicoltura”.
1969
Pages: 54-60
Ispettorato provinciale dell’agricoltura di Foggia Cerignola, Italy

604
Osmani R.
Aspetti del germoplasma olivicolo Albanese.
Frutticoltura 1993
Vol: 3 Pages: 59-63

614
Pansiot P.f., Rebour H.
Amélioration de la culture de l'olivier.
1960
Pages: 251
FAO Rome, Italy

633
Patac De Las Traviesas L., Cadahia Cicuendez P., Del Campo Sanchez E.
Tratado de Olivicoltura.
1954
Pages: 646
Sindacato Nacional del Olivo Madrid

635
Pecori R.
La coltura dell'olivo in Italia.
1889
Pages: 428
Mariano Ricci Florence, Italy

645
Pezzatini L.
L'olivo nel Teramano.
1994
Pages: 62-71
Grafiche Martintype Colonnella (TE), Italy

661
Priego J.M.
Las variedades del olivo generalizadas en España.
1935
Pages: 88
Dirección general de agricoltura, servicio publicaciones agr Madrid, Spain

671
Ranalli A.
Comparto olivicolo-oleario: strategie di intervento con particolare riferimento alla fase di trasformazione.
L'Informatore Agrario 1992
Vol: 49 Pages: 64-73

678
Roselli G.
Indagine sulla suscettibilità alla Saissetia oleae (Oliv.) di cultivar di olivo da mensa.
Riv. Ortoflorofrutt. It. 1978
Vol: 62 Pages: 287-294

679
Roselli G.
Biologia fiorale e di fruttificazione e caratterizzazione merceologica della cv “Picholine”.
Convegno sulle Olive da Tavola
1989
Pages: 123-129
Accademia Nazionale dell’Olivo e dell’Olio Ascoli Piceno, Italy

690
Ruby M.J.
Recherches morphologiques et biologiques sur l'olivier et sur ses variétés cultivées en France.
Annales des Sciences Naturelles 1917
Vol: 20 Pages: 1-287

706
Schiff C.M.
La Croazia verso la valorizzazione dell'olio extravergine d'oliva.
L'Informatore Agrario 1991
Vol: 46 Pages: 15-16

708
Senhaji A.
Quelques aspects de la culture intensive de l'olivier à la Sodea.
Séminaire Internat.l sur la Culture Intensive de l'Olivier 1981
Pages: 36-42
FAO Marrakech, Moroc

713
Several Authors
L'oléiculture mondiale.
Premier Congres International d'Oléiculture 1909
Imprimerie de la Cour d’Appel Toulon. Paris

717
Several Authors
Le varietà di olivo a frutto edule: Francia.
L'Olivicoltore 1936
Vol: 9 Pages: 18-20

718
Several Authors
L’olivier dans le monde.
1939
Pages: 247
Institut International d’Agriculture Roma, Italy

736
Skarica B.
L'olivicoltura in Iugoslavia: stato attuale e previsioni.
Olivae 1989
Vol: 29 Pages: 14-25

738
Sonnoli A.
Catalogo olivi.
1969
Parretti Florence, Italy

739
Sonnoli A.
Nota cultivar spedite nel mondo e/o propagate.
Personal communication 1995

754
S.P.O.
Cataloghi Olivi (1931-1932-1937-1987).
1987
Linari Florence, Italy

755
Hidalgo Tablada J.
Tratado del cultivo del olivo en España y modo de mejorarlo.
1921
Pages: 93-139
Santos L. Madrid

763
Tavanti G.
Trattato teorico-pratico completo sull'ulivo.
1819
Vol: 1 Pages: 259
Piatti Firenze, Italy

765
Tissot P.
L'OLIVIER DANS LE BASSIN MÉDITERRANÉEN. REVUE DE BOTANIQUE APPLIQUÉE ET D'AGRICULTURE TROPICALE, 17: 586-610.
1957

780
Tous MartÍ J., Romero Aroca A.
VARIEDADES DEL OLIVO. FUNDACIÓN "LA CAIXA". BARCELONA, SPAIN.
1993

786
Trujillo I., Rallo L., Arús P.
Identifying olive cultivars by Isozyme analysis.
J. Amer. Soc. Hort. Sci. 1995
Vol: 120(2) Pages: 318-324

790
Valdeyron G., Crossa-raynaud P.
LES FRUITS DE TUNISIE. ANN. SERV. BOTAN. AGRONOMIQUE DE TUNISIE, 23: 27-50
1950

798
Verdier É.
La culture et l’exploitation de l'olivier en Kabylie.
L’Oléiculture Mondiale; Premier Congrès International d'Oléiculture, Toulon.
1909
Pages: 63-68
Imprimerie de la Cour d’Appel Paris

803
Villemur P., Musho S.U., Nseir S.M., Delmas J.M.
Variabilité de production chez l'olivier: improductivité et alternance. Supp. tecn. 2 de Feuille d’information du COI, n. 396.
Colloque International de Bargemon
SP/T n°2 1978
Pages: 6-30
COI Bargemon, France

806
Vivarelli L.
Le olive da mensa.
1928
Pages: 21-27
Bettiato Catania, Italy

807
Vivarelli L.
LES OLIVES DE TABLE. IN INSTITUT INTERNATIONAL D'AGRICULTURE ED., LES QUESTIONS OLÉICOLES AU POINT DE VUE INTERNATIONAL, 8° CONGRÈS INTERNATIONAL D'OLÉICULTURE, PP. 181-189. ROME.
1928

819
Vucinic Z.
Susceptibility of some olive tree cultivars in Montenegro to Cercospora cladosporioides Sacc (Olea europaea L.).
Acta Horticulturae 1994
Vol: 356 Pages: 386-389

825
Zaghloleh M.a., Abdulhamid R., Alsaleh H., Daood W.
TRIAL OF DENSITY OF OLIVE TREE IN THE COASTAL REGION. IN IST. COLT. ARBOREE ED., MEETING OF WORKING GROUP ON PRODUCTION TECHNIQUES AND PRODUCTIVITY, PP. 12. PERUGIA, ITALY.
1993

836
Zuzic F.
OLIVE CULTIVARS IN EX YUGOSLAVIA. PERSONAL COMMUNICATION.
1993

845
Ouazzani N., Lumaret R., Villemur P.
An evaluation of approach the genetic variability of olive tree using enzymatic markers.
Acta Horticulturae 1994
Vol: 356 Pages: 91-94

848
Lazovic B., Miranovic K., Gasic O., Popovic M.
CONTENUTO PROTEICO E SUA COMPOSIZIONE DI AMMINOACIDI NELL'OLIVO. OLIVAE, 71: 35-37.
1998

859
Caricato L.
IL CORAGGIO E LA PASSIONE DI UN VIGNAIOLO INNAMORATO DELL'OLIVO. OLIVO & OLIO, 3: 64-66.
2000

873
Kachouri M.
LE OLIVE DA TAVOLA IN TUNISIA. OLIVAE, 53: 7-10.
1994

891
Ministero Coordinamento Politiche Agricole, Alimentari e Forestali
Regolamento norme di attuazione della legge 5/02/1992, n.169 suppl. 3, 05-01-1994 (disciplina riconoscimento denominazioni d’origine, albo degli oliveti, denuncia produzione olive).
Gazzetta Ufficiale 1994
Vol: 169 (3)
Ministero Coord. Politiche Agricole, Alimentari e Forestali Rome

917
Charlet M.
Les effets du gel de 1963 sur nos oliviers.
OLÉAGINEUX 1963
Vol: 7 Pages: 485-487

918
Viéville F.
Renouveau des olivaies françaises.
Oléagineux 1963
Vol: 7 Pages: 479-483

922
Rozier M
Evasion au pays de l'olivier.
Le Nouvel Olivier 1997
Vol: 3 Pages: 8-11

923
Argenson C.
LA VALLÉE DES BAUX DE PROVENCE. LES ALPILLES. LE NOUVEL OLIVIER, 3: 7-15.
1998

934
Sportelli G.f.
L'OLIVICOLTURA DELLA CALABRIA HA BISOGNO DI CRESCERE. OLIVO & OLIO, 4: 56-61.
1999

943
Evesque R.
L'OLEICULTURE DANS LES CEVENNES ARDÉCHOISES. LE NOUVEL OLIVIER, 3: 10-11.
1997

944
Angiolillo A., Baldoni L.
Olive biodiversity detected by AFLP markers.
Acta Horticulturae 1999
Vol: 474 Pages: 137-140

945
Angiolillo A., Baldoni L., Abbott G.A.
The olive gene encoding for the stearoyl-ACP (∆9) desaturase enzyme.
Acta Horticulturae 1999
Vol: 474 Pages: 511-514

946
Avidan B., Ogrodovitch A., Lavee S.
A RELIABLE AND RAPID SHAKING EXTRACTION SYSTEM FOR DETERMINATION OF THE OIL CONTENT IN OLIVE FRUIT. ACTA HORTICULTURAE, 474: 653-658.
1999

954
Iannotta N., Perri L., Tocci C., Zaffina F.
The behaviour of different olive cultivars following attacks by Bactrocera oleae (Gmel.).
Acta Horticulturae 1999
Vol: 474 Pages: 545-548

956
Khabou W., Trigui A.
OPTIMISATION OF THE HARDWOOD-CUTTING AS A METHOD OF OLIVE TREE MULTIPLICATION. ACYA HORTICULTURAE, 474: 55-58.
1999

971
Vucinic Z., Latinovic J.
Colletotrichum gloeosporioides, a new olive (Olea europaea L.) parasite in Yugoslavia.
Acta Horticulturae 1999
Vol: 474 Pages: 577-579

982
Spennemann D.h.
BREVE STORIA DELL'INTRODUZIONE DELL'OLIVO IN AUSTRALIA. OLIVAE, 77: 22-28.
1999

998
Arsia
DIECI ANNI DI SPERIMENTAZIONE OLIVICOLA IN TOSCANA. ARSIA ED., FLORENCE, ITALY.
1999

1007
Almaric A.
IN CORSICA, TRADIZIONE E NUOVI IMPIANTI. OLIVO & OLIO, 5: 38-41.
2000

1015
Barranco Navero D., Cimato A., Fiorino P., Rallo Romero L., Touzani A., Castañeda C., Serafini E., Trujillo Navas I.
World catalogue of olive varieties.
2000
Pages: 360
COI, Mundi-Prensa Madrid, Spain

1046
Bandelj D., Jakše J., Javornik B.
Characterisation of olive (Olea europaea L.) cultivars by RAPD markers.
Acta Horticulturae 2002
Vol: 586 Pages: 133-136

1098
Bini G., Corvi G., Fabbri A.
OSSERVAZIONI SUI DANNI CAUSATI DALLA GELATA DEL 1985 AGLI OLIVI DEI VIVAI DEL PESCIATINO. L'INFORMATORE AGRARIO, 9: 211-217.
1987

1104
Mehri H., Mehri R., Fendri F.
CRESCITA E SVILUPPO GENERATIVO: TRE CULTIVAR A CONFRONTO. OLIVAE, 85: 33-38.
2001

1130
Moutier N., Garcia G., FÉral S., Salles J.c.
LA GESTIONE DELL'IMPOLLINAZIONE IN OLIVETO. OLIVAE, 86: 35-37.
2001

1133
Afidol - Oniol
L'OLIVICOLTURA IN FRANCIA. OLIVAE, 86: 13-19.
2001

1147
Khabou W., Trigui A., Drira N.
LA CAPACITÀ RIZOGENA DELLE TALEE SEMILEGNOSE DI VARIETÀ E CLONI DI OLIVO (OLEA EUROPAEA L.) COLTIVATI IN TUNISIA. OLIVAE, 84: 47-49.
2000

1151
Angiolillo A., Mencuccini M., Baldoni L.
Olive gentic diversity assessed using amplified fragment length polymorphisms.
Theor Appl Genet 1999
Vol: 98 Pages: 411-421

1153
Khadari B., Moutier N., Dosba F.
CARATTERIZZAZIONE DELLE VARIETÀ DI OLIVO FRANCESI MEDIANTE TECNICHE MOLECOLARI: COSTRUZIONE DI UNA BASE DATI DEI GENOTIPI DI RIFERIMENTO. OLIVAE, 87: 29-32.
2001

1161
CastÉ A.
L'OLIVICOLTURA IN SUDAMERICA: SITUAZIONE E PROSPETTIVE TECNICHE ED ECONOMICHE DI SVILUPPO. IN ACCADEMIA NAZIONALE DELL'OLIVO ED., CONVEGNO INTERNAZIONALE DI OLIVICOLTURA, PP. 64-72. SPOLETO, ITALY.
2002

1164
Pannelli G., Rosati S., Alfei B., Famiani F.
SELEZIONE VARIETÀ DI OLIVO SUSCETTIBILI DI RACCOLTA ANTICIPATA: PRIMI RISULTATI SU COMPORTAMENTO AGRONNOMICO E CARATTERISTICHE DEI FRUTTI. IN ACCADEMIA NAZIONALE DELL'OLIVO ED., CONVEGNO INTERNAZIONALE DI OLIVICOLTURA, PP. 326-331. SPOLETO, ITALY.
2002

1167
Iannotta N., Lombardo N., Monardo D., Perri L.
Prime osservazioni sulla suscettibilità di cultivar di olivo alla rogna (Pseudomonas savastanoi).
Conv. Inter. di Olivicoltura
2002
Pages: 483-488
Acc. Naz. Olivo Spoleto, Italy

1175
Marone E., Rotundo A.
PERFORMANCES VEGETO-PRODUTTIVE DI CULTIVAR DI OLIVO (OLEA EUROPAEA L.) A DUPLICE ATTITUDINE IN AMBIENTI MERIDIONALI (COLLINE DEL VOLTURE MELFESE). IN ACCADEMIA NAZIONALE DELL'OLIVO ED., CONVEGNO INTERNAZIONALE DI OLIVICOLTURA,PP.411-416.SPOLETO,ITALY
2002

1186
Iannotta N., Monardo D., Perri L.
RELAZIONE TRA CONTENUTO E LOCALIZZAZIONE DELL'OLEUROPEINA NELLA DRUPA E ATTACCO DI BACTROCERA OLEAE (GMEL). IN ACCADEMIA NAZIONALE DELL'OLIVO ED., CONVEGNO INTERNAZIONALE DI OLIVOCOLTURA, PP. 361-366. SPOLETO, ITALY.
2002

1195
Durante M., Petruccelli R., Bartolini G., Bernardi R.
Impiego delle proteine di riserva per l’identificazione delle cultivar di olivo (Olea europaea L.).
Congresso Internazionale "Olive Oil Quality"
1992
Pages: 57-60
Regione Toscana Florence, Italy

1208
Bellini E.
Miglioramento genetico.
La toscana nella storia dell'olivo e dell'olio
2002
Pages: 229-260
ARSIA Florence, Italy

1212
Anonimous
OBIETTIVO, ESSERE DIVERSI. OLIVO&OLIO, 9:40-41.
2002

1240
Robards K., Mailer R.
OLIVE OIL YIELD, QUALITY AND CULTIVAR IDENTIFICATION. RIRDC ED., PUBLICATION N.01/23. WAGGA WAGGA, AUSTRALIA.
2001

1244
Sghir S., Belkoura I., Ouazzani N.
Variabilità dell'attitudine rizogena presso diverse varietà di olivo (Olea europaea L.).
Olivae 2003
Vol: 96 Pages: 20-24

1260
Pannelli G.
Scelta varietale e certificazione, un percorso di qualità.
Olivo e Olio 2003
Vol: 7-8 Pages: 23-27

1274
Lavee S., Taryan J., Levin J. and Haskal A.
Importanza dell’impollinazione incrociata per alcune varietà di olivo in condizionidi coltura intensive e irrigue.
Olivae 2002
Vol: 91 Pages: 25-36

1293
Montemurro C., Simeone R., Blanco A., Pasqualone A., Saponari M., Savino V.
Valutazione dello stato sanitario e caratterizzazione molecolare di una collezione di ecotipi di olivo selezionati in Puglia.
Convegno “Germoplasma olivicolo e tipicità dell’olio”
2004
Pages: 119-125
SOI, Univ. Perugia, Dip. Arboricoltura e Protezione piante Perugia, Italy

1298
Iannotta M. Monardo D.
Suscettibilità di cultivar di olivo a Spilocaea oleagina (Cast) Hugh. e correlazioni con il contenuto di Oleuropeina nelle foglie.
Convegno “Germoplasma olivicolo e tipicità dell’olio”
2004
Pages: 216-220
SOI, Univ. Perugia, Dip. Arboricoltura e Protezione piante Perugia, Italy

1309
Tombesi A., Pilli M., Boco M.
Caratteristiche agronomiche e qualitá dell'olio di cultivar di olivo a frutto grosso.
Frutticoltura 2000
Vol: 10 Pages: 75-78

1351
Iannotta N., Briccoli Bati C., Perri L.
Suscettibilità agli attacchini Bactrocera oleae (Gmel.) di 10 genotipi di olivo in un’annata ad alto tasso di infestazione.
VII Giornate Scientifiche SOI
2004
Vol: cd
SOI Napoli, Italy.

1358
Perri E., Parlati M.V., Palopoli A., Rizzati B.
Polimorfismo isoenzimatico del polline dell’olivo (Olea europaea L.).
Italus Hortus 1995
Vol: 2(1-2) Pages: 31-36

1360
Perri E., Parlati M.V., Tartarici S.
Identificazione di cultivar di olivo (Olea europaea L.) mediante marcatori RAPD.
III Giornate Scientifiche SOI.
1996
Pages: 17-18
SOI Erice, Italy

1361
Russo G.
Prime indagini su cultivar Pugliesi di olivo mediante lo studio di polimorfismo del DNA (RAPDs).
IV Giornate Scientifiche SOI
1998
Pages: 521-522
SOI Sanremo, Italy

1371
INTERNATIONAL OLIVE OIL COUNCIL
Lista varietà autoctone, Progetto RESGEN 1996-1997.
http://www.internationaloliveo 2005

1372
Bandelj D., Jakše J. And Javornik B.
DNA fingerprinting of olive varieties by microsatellite markers.
Food Technol. Biotechnol. 2002
Vol: 40(3) Pages: 185-190

1373
Belaj A., Satovic Z., Rallo L., and Trujillo I.
Optimal use of RAPD markers for identifyng varieties in olive (Olea europaea L.) germplasm collections.
J. Amer. Soc. Hort. Sci 2004
Vol: 129 Pages: 266-270

1379
Pannelli G.
Le terre dove l’olivo è una coltura nuova.
Olivo e Olio 2005
Vol: 6 Pages: 8-13

1384
Bandelj D., Jakše J., Javornik B.
Assessment of genetic variability of olive varieties by microsatellite and AFLP markers.
Euphytica 2004
Vol: 136(1) Pages: 93-102

1390
Pannelli G.
L’olivicoltura degli altri.
Olivo e Olio 2005
Vol: 4 Pages: 54-61

1411
Hassawi D.S., Hdeib T.
Genetic analysis of olive genotipes (Olea europaea L.) using random amplified polymorphic DNA (RAPD).
J. Genet. & Breed. 2004
Vol: 58 Pages: 141-148

1413
O’Sullivan G.
Olive variety assessment
Publication n. 03/021
2003
Pages: 18
RIRDC Kingston, Australia

1422
Alfei B.
Reggio, un bosco di olivi giganteschi.
Olivo e Olio 2006
Vol: 3 Pages: 24-26

1462
Lavee S
The present Israeli olive industry, 2006, its dynamics, achievements, problems and the R&D involved.
Olivebioteq 2006, Special seminars and invited lectures
2006
Pages: 73-88
Caruso T., Motisi A., Sebastiani L. Marsala-Mazara del Vallo, Italy

1468
Roussos S., Rohard C., Augur C., Perraud-Gaime I., Macarie H., Le Verge S.
The olive industry in France.
Olivebioteq 2006, Special seminars and invited lectures
2006
Pages: 141-150
Caruso T., Motisi A., Sebastiani L. Marsala-Mazara del Vallo, Italy

1487
Reale S., Angiolillo A., Baldoni L., D’Andrea M., Lima G., Scarano M.T.
Olive autochthonous germplasm of Molise: molecular characterisation by means of SSRs and SNPs.
Olivebioteq 2006
2006
Vol: 1 Pages: 195-198
Caruso T., Motisi A., Sebastiani L. Marsala-Mazara del Vallo, Italy

1491
Khabou W., Ben Amar F., Gharsallaoui M., Ayadi M.
Agronomic and technological performances of olive tree varieties (Olea europaea L.) in collection in the region of Sfax (Tunisia).
Olivebioteq 2006
2006
Vol: 1 Pages: 433-436
Caruso T., Motisi A., Sebastiani L. Marsala-Mazara del Vallo, Italy

1512
Khadari B.,Moutier N., Pinczon Du Sel S., Dumr F.
Molecular characterisation of french olive cultivars microsatellites : towards the establishment of a reference genotype.
Oléagineux, Corps Gras, Lipides. 2007
Vol: 11(3) Pages: 225-229

1513
Lopes M.S., Mendonça D., Sefc K.M., Gil F.S., Da Camara Machado A.
Genetic evidence of intra-cultivar variability within olive cultivars.
HortScience 2004
Vol: 39(7) Pages: 1562-1565

1514
Moutier N. (coord.), Pinatel C., Martre A., Roger J.-P. et al.
Identification et caractèrisation des variété d’olivier cultivées en France.
2004
Pages: 248
Naturalia Publications Turriers, France

1527
Poljuha D., Sladonja B., Seti E., Miloti A., Bandelj D., Jakse J. and Javornik B.
DNA fingerprinting of olive varieties in Istria (Croatia) by microsatellite marker.
Scientia Horticulturae 2008
Vol: 115 (3) Pages: 223-230

1529
Khadari B., Breton C., Moutier N., Roger J.P., Besnard G., Bervillé A., Dosba F.
The use of molecular markers for germplasm management in a French olive collection.
Teor Appl Genet 2003
Vol: 106 Pages: 521-529

1542
Essadki M., Ouzzani N., Lumaret R. and Moumni M.
ISSR variation in olive-tree cultivars from Morocco and other western countries of the Mediterranean Basin.
Genetic Resources and Crop Evolution 2006
Vol: 53 Pages: 475-482

1550
Alfei B.
Il catalogo degli oli monovarietali.
Olivo e Olio 2008
Vol: suppl.6 Pages: 10-48

1584
Martins-Lopes P., Lima-Brito J., Gomes S., Meirinhos J., Santos L., Guedes-Pinto H.
RAPD and ISSR molecular markers in Olea europaea L.: genetic variability and molecular cultivar identification.
Genetic Resources and Crop Evolution 2007
Vol: 54 Pages: 117-128

1610
Baldoni L., Cultrera N.G., Mariotti R., Ricciolini C., Arcioni S., Vendramin G.G., Buonamici A., Porceddu A., Sarri V., Ojeda M.A., Trujillo I., Rallo L., Belaj A., Perri E., Salimonti A., Muzzalupo I., Casagrande A., Lain O., Messina R., Testolin R.
A consensus listo of microsatellite markers for olive genotyping.
Mol Breeding 2009
Vol: 24 Pages: 213-231

1647
Belaj A., Satovic Z., Rallo L., Trujillo I.
Genetic diversity and relationships in olive (Olea europaea L.) germplasm collections as determined by randomly amplified polymorphic DNA.
Theor Appl Genet 2002
Vol: 105 Pages: 638-644

1648
Bracci T, Sebastiani L., Busconi M., Fogher C., Belaj A., Trujillo A.
SSR markers reveal the uniqueness of olive cultivars from the Italian region of Liguria.
Scientia Horticulturae 2009
Vol: 122 Pages: 209-215

1656
Lazovic B., Adakalic M., Perovic T., Ljutica S.
Miglioramento della olivicoltura in Montenegro.
Savremena Poljoprivreda 2007
Vol: 56(6) Pages: 214-219

1664
Maillard R.
L’Olivier.
1975
Pages: 34-42
INVUFLEC ed. (retirage février 1981) Aix-en-Provence-Paris, France

1666
Besnard G., Baradat P., Bervillé A.
Olive cultivar identification using nuclear RAPDS and mitochondrial RFLPS.
Acta Hort. 2001
Vol: 546 Pages: 317-324

1681
Young J.M.
Olive knot and its pathogens.
Australian Plant Pathology 2004
Vol: 33 Pages: 33-39

1686
Young J.M., Wilkie J.P., Fletcher M.J., Park D.C., Pennycook S.R., Triggs C.M. and Watson D.R.W.
Relative tolerance of nine olive cultivar to Pseudomonas savastanoi causing bacterial knot disease.
Phytopathol. Mediterr. 2004
Vol: 43 Pages: 395-402

1699
Di Marco, L., Caruso T., Rizza V., Aredia F.
Aspetti qualitativi dell’olio di 8 cultivar di olivo. In: . eds. Pp. 113-130.
Problematiche qualitative dell’olio di oliva
1990
Acc. Nazionale dell’olivo – Spoleto, Università di Sassari Sassari, Italy

1707
Wiesman Z., Lavee S.
Enhancement of IBA stimulatory effect on rooting of olive cultivar stem cuttings.
Scientia Horticulturae 1995
Vol: 62 Pages: 189-198

1738
Chalak L.
Following olive footprints in Lebanon.
Following olive footprints
2012
Pages: 209-221
El-Kholy M. Cordoba, Spain

1742
Lazovic B., Adakalic M.
Following olive footprints in Montenegro.
Following olive footprint
2012
Pages: 254-265
El-Kholy M. Cordoba, Spain

1743
Boulouha B., El-Kholy M.
Following olive footprints in Morocco.
Following olive footprints
2012
Pages: 266-275
El-Kholy M. Cordoba, Spain

1744
Sergeeva V.
Following olive footprints in New Zealand.
Following olive footprints
2012
Pages: 276-284
El-Kholy M. Cordoba, Spain

1753
Trigui A., Ksantini M.
Following olive footprints in Tunisia.
Following olive footprints
2012
Pages: 390-402
El-Kholy M. Cordoba, Spain

1755
Conde P., Villamil J.
Following olive footprints in Uruguay.
Following olive footprints
2012
Pages: 414-420
El-Kholy M. Cordoba, Spain

1765
Leva A.
Innovative protocol for “ex vitro rooting” on olive micropropagation.
Centr. Eur. J. Biol. 2011
Vol: 6(3) Pages: 352-358

1781
Percivale F.
Olivicoltura ed olio extravergine di oliva canavesano. Situazione attuale be prospettive future.
2005
Pages: 53
Ribes consulting Torino Italy

1788
Arbeiter A.B., Hladnik M., Jakse J., Bandelj D.
Identification and validation of novel EST-SSR markers in olives.
Sci. Agric. 2017
Vol: 74(3) Pages: 215-225

1817
Zaher H., Boulouha B., Baaziz M., Sikaoui L., Gaboun F., Udupa S.M.
Morphological and genetic diversity in olive (Olea europaea subsp. Europaea L.) clones and varieties.
Plant Omics Journal 2011
Vol: 4(7) Pages: 370-376

1839
Fiorino P., Mancuso S.
Applicazione di una rete neurale artificiale per l’identificazione di 24 differenti cultivar di olivo.
Olivae 1998
Vol: 73 Pages: 37-43

5023
Bellini E., Giordani E., Rosati A.
Genetic improvement of olive from clonal selection to cross-breeding programs.
Adv. Hort. Sci. 2008
Vol: 22(2) Pages: 73-86