Cultivar: SAN LAZZERO
Cultivation Area(6)
| Cultivation Area | Synonym | Paper | Actions | |
|---|---|---|---|---|
| Grosseto (Italy) - Autochthonous | - | 00225: Il germoplasma dell'olivo in Toscana. | ||
| Grosseto (Italy) - Autochthonous | - | 01118: Il germoplasma toscano di olivo. | ||
| Grosseto (Italy) - Autochthonous | - | 01141: L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | ||
| Grosseto (Italy) - Autochthonous | - | 01400: Collezioni di ciliegio, cotogno, feijoa, kaki, melo, nocciolo, olivo, pero, pesco, susino. | ||
| Grosseto (Italy) - Autochthonous | - | 01394: Il germoplasma autoctono dell’olivo in Toscana. | ||
| Grosseto (Italy) - Autochthonous | - | 01785: Olivicoltura, oli e biodiversità. | ||
Agronomical Characters(20)
| Descriptor | Value | Synonym | Paper | Actions | |
|---|---|---|---|---|---|
| Flower-Fertility | Self-compatible | - | 00225: Il germoplasma dell'olivo in Toscana. | ||
| Flower-Fertility | Self-compatible | - | 01141: L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | ||
| Flower-Fertility | Self-compatible | - | 01785: Olivicoltura, oli e biodiversità. | ||
| Fruit retention force at ripening | Low | - | 01785: Olivicoltura, oli e biodiversità. | ||
| Fruit-Trend of turning black | Gradual | - | 01785: Olivicoltura, oli e biodiversità. | ||
| Oil content (FW) | High | - | 00225: Il germoplasma dell'olivo in Toscana. | ||
| Oil content (FW) | High | - | 01141: L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | ||
| Oil content (FW) | High | - | 01785: Olivicoltura, oli e biodiversità. | ||
| Oil-Chemical composition of oil (%) Arachidic acid | Medium | - | 01785: Olivicoltura, oli e biodiversità. | ||
| Oil-Chemical composition of oil (%) Linoleic acid | Medium | - | 01785: Olivicoltura, oli e biodiversità. | ||
| Oil-Chemical composition of oil (%) Linolenic acid | Medium | - | 01785: Olivicoltura, oli e biodiversità. | ||
| Oil-Chemical composition of oil (%) Oleic acid | High | - | 01785: Olivicoltura, oli e biodiversità. | ||
| Oil-Chemical composition of oil (%) Palmitic acid | Medium | - | 01785: Olivicoltura, oli e biodiversità. | ||
| Oil-Chemical composition of oil (%) Palmitoleic acid | Low | - | 01785: Olivicoltura, oli e biodiversità. | ||
| Oil-Chemical composition of oil (%) Stearic acid | Medium | - | 01785: Olivicoltura, oli e biodiversità. | ||
| Oil-Polyphenols in oil (total) | Medium | - | 01785: Olivicoltura, oli e biodiversità. | ||
| Rooting ability (Induced) | Low | - | 01141: L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | ||
| Tree-Productivity | Good-constant | - | 01141: L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | ||
| Tree-Productivity | Good-constant | - | 01785: Olivicoltura, oli e biodiversità. | ||
| Tree-Productivity | Intermediate-constant | - | 00225: Il germoplasma dell'olivo in Toscana. | ||
Enviroment(4)
| Descriptor | Value | Synonym | Paper | Actions | |
|---|---|---|---|---|---|
| Purpose | Oil | - | 00225: Il germoplasma dell'olivo in Toscana. | ||
| Purpose | Oil | - | 01118: Il germoplasma toscano di olivo. | ||
| Purpose | Oil | - | 01141: L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | ||
| Purpose | Oil | - | 01785: Olivicoltura, oli e biodiversità. | ||
Molecular Markers(2)
| Descriptor | Value | Synonym | Paper | Actions | |
|---|---|---|---|---|---|
| Molecular markers SSR | - | 01394: Il germoplasma autoctono dell’olivo in Toscana. | |||
| Molecular markers SSR | MAIATICA DI FERRANDINA | 01552: Assessment of the tuscan olive germplasm by microsatellite markers reveals genetic identities and different discrimination capacity among and within cultivars. | |||
Morphological Characters(5)
| Descriptor | Value | Synonym | Paper | Actions | |
|---|---|---|---|---|---|
| Fruit nipple | Absent | - | 01785: Olivicoltura, oli e biodiversità. | ||
| Fruit shape (L/w) | Elliptic | - | 01785: Olivicoltura, oli e biodiversità. | ||
| Leaf shape (L/w) | Elliptic-lanceolate | - | 01785: Olivicoltura, oli e biodiversità. | ||
| Stone-Shape (L/w) | Elliptic | - | 01785: Olivicoltura, oli e biodiversità. | ||
| Tree-Vigour | Medium | - | 01785: Olivicoltura, oli e biodiversità. | ||
