| Contributo allo studio delle cultivar di olivo della Toscana. Indagini eseguite in provincia di Pisa. | - FRANTOIO | - Flower-Fertility - Flower-Fertility Self-compatible | | Contributo allo studio delle cultivar di olivo della Toscana. Indagini eseguite in provincia di Pisa. | - FRANTOIO | - Purpose - Purpose Oil | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Oil content (FW) - Oil content (FW) Medium | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Rooting ability (Induced) - Rooting ability (Induced) High | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Spilocaea oleaginea - Spilocaea oleaginea High | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Bactrocera oleae - Bactrocera oleae High | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Pseudomonas syringae - Pseudomonas syringae High | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - GINESTRINO | - Flower-Fertility - Flower-Fertility Partially-self-compatible | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - GINESTRINO | - Oil content (FW) - Oil content (FW) Medium | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - GINESTRINO | - Purpose - Purpose Oil | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - GINESTRINO | - Tree-Productivity - Tree-Productivity Good-constant | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - GINESTRINO | - Rooting ability (Induced) - Rooting ability (Induced) Low | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - GIOGOLINO | - Flower-Fertility - Flower-Fertility Partially-self-compatible | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - GIOGOLINO | - Tree-Productivity - Tree-Productivity Intermediate-alternate | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - GIOGOLINO | - Purpose - Purpose Oil | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - GIOGOLINO | - Oil content (FW) - Oil content (FW) High | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - GIOGOLINO | - Rooting ability (Induced) - Rooting ability (Induced) Medium | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - GRAPPOLO | - Pseudomonas syringae - Pseudomonas syringae Low | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - GRAPPOLO | - Cold - Cold Low | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - GRAPPOLO | - Flower-Fertility - Flower-Fertility Self-compatible | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - GRAPPOLO | - Oil content (FW) - Oil content (FW) High | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - GRAPPOLO | - Tree-Productivity - Tree-Productivity Good-constant | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - GRAPPOLO | - Purpose - Purpose Oil | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - GRAPPOLO | - Rooting ability (Induced) - Rooting ability (Induced) Low | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Molecular markers RAPD - Molecular markers RAPD | | Rapd’s analysis support the autochthon origin of olive cultivars. | - FRANTOIO | - Molecular markers RAPD - Molecular markers RAPD | | RAPD genetic diversity of Albanian olive germplasm and its relationships with other Mediterranean countries. | - FRANTOIO | - Molecular markers RAPD - Molecular markers RAPD | | Optimal use of RAPD markers for identifyng varieties in olive (Olea europaea L.) germplasm collections. | - FRANTOIO | - Molecular markers RAPD - Molecular markers RAPD | | Polymorphism and Discrimination capacity of randomly amplified polymorphic markers in an olive germplasm bank. | - FRANTOIO | - Molecular markers RAPD - Molecular markers RAPD | | Genetic diversity of major greek olive cultivars using molecular (AFLPs and RAPDs) markers and morphological traits. | - FRANTOIO | - Molecular markers RAPD - Molecular markers RAPD | | Il germoplasma autoctono dell’olivo in Toscana. | - FRANTOIO | - Molecular markers RAPD - Molecular markers RAPD | | Genetic analysis of olive genotipes (Olea europaea L.) using random amplified polymorphic DNA (RAPD). | - FRANTOIO | - Molecular markers RAPD - Molecular markers RAPD | | Contributo allo studio delle cultivar di olivo della Toscana. Indagini eseguite in provincia di Pisa. | - FRANTOIO | - Spilocaea oleaginea - Spilocaea oleaginea High | | Olivicoltura di qualità. | - FRANTOIO | - Spilocaea oleaginea - Spilocaea oleaginea High | | Contributo allo studio delle cultivar di olivo della Toscana. Indagini eseguite in provincia di Pisa. | - FRANTOIO | - Cold - Cold High | | Olivicoltura di qualità. | - FRANTOIO | - Cold - Cold Medium | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Cold - Cold Medium | | La scelta varietale per l’olivo da olio e da mensa. | - FRANTOIO | - Cold - Cold Medium | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Flower-Fertility - Flower-Fertility Self-compatible | | La scelta varietale per l’olivo da olio e da mensa. | - FRANTOIO | - Flower-Fertility - Flower-Fertility Self-compatible | | Contributo allo studio delle cultivar di olivo della Toscana. Indagini eseguite in provincia di Pisa. | - FRANTOIO | - Oil content (FW) - Oil content (FW) Medium | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Tree-Productivity - Tree-Productivity Good-constant | | La scelta varietale per l’olivo da olio e da mensa. | - FRANTOIO | - Tree-Productivity - Tree-Productivity Good-constant | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Purpose - Purpose Oil | | Olivicoltura di qualità. | - FRANTOIO | - Purpose - Purpose Oil | | Olivicoltura di qualità. | - FRANTOIO | - Rooting ability (Induced) - Rooting ability (Induced) High | | Variabilità dell'attitudine rizogena presso diverse varietà di olivo (Olea europaea L.). | - FRANTOIO | - Rooting ability (Induced) - Rooting ability (Induced) High | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Tree-Vigour - Tree-Vigour Strong | | Olivicoltura di qualità. | - FRANTOIO | - Tree-Vigour - Tree-Vigour Strong | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Oil colour - Oil colour Intense-green | | Il catalogo degli oli monovarietali. | - FRANTOIO | - Oil colour - Oil colour Green/yellow | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Oil smell - Oil smell Fruity | | La scelta varietale per l’olivo da olio e da mensa. | - FRANTOIO | - Oil smell - Oil smell Fruity | | Olivicoltura di qualità. | - FRANTOIO | - Oil smell - Oil smell Fruity | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Oil taste - Oil taste Bitter | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Oil taste - Oil taste Pungent | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Tree-Branches attitude - Tree-Branches attitude Spreading | | Olivicoltura di qualità. | - FRANTOIO | - Tree-Branches attitude - Tree-Branches attitude Spreading | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Tree-Canopy density - Tree-Canopy density Dense | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Tree-Internode length - Tree-Internode length Long | | Olivicoltura di qualità. | - FRANTOIO | - Tree-Internode length - Tree-Internode length Long | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Leaf length (L) - Leaf length (L) Medium | | Olivicoltura di qualità. | - FRANTOIO | - Leaf length (L) - Leaf length (L) Long | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Leaf shape (L/w) - Leaf shape (L/w) Elliptic-lanceolate | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Leaf surface - Leaf surface Medium | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Inflorescence length - Inflorescence length Long | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Inflorescence structure - Inflorescence structure Sparse | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Inflorescence number flowers - Inflorescence number flowers Medium | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Flower-Ovary abortion (%) - Flower-Ovary abortion (%) Low | | La scelta varietale per l’olivo da olio e da mensa. | - FRANTOIO | - Flower-Ovary abortion (%) - Flower-Ovary abortion (%) Low | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Fruit weight - Fruit weight Medium | | Olivicoltura di qualità. | - FRANTOIO | - Fruit weight - Fruit weight Medium | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Fruit position of maximum diameter - Fruit position of maximum diameter Towards-apex | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Fruit nipple - Fruit nipple Absent | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Fruit stalk cavity - Fruit stalk cavity Width-narrow | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Fruit stalk cavity - Fruit stalk cavity Circular-shape | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Fruit epicarp - Fruit epicarp Pruinose | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Fruit lenticels - Fruit lenticels Many | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Stone size (weight gr) - Stone size (weight gr) Medium | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Stone-Shape (L/w) - Stone-Shape (L/w) Elliptic | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Stone position of largest cross section - Stone position of largest cross section Towards-apex | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Stone surface - Stone surface Rugose | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Stone number of grooves - Stone number of grooves Medium | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Stone groove depth - Stone groove depth Medium | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Stone shape of apex - Stone shape of apex Rounded | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Stone mucro - Stone mucro Present | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Stone shape of base - Stone shape of base Pointed | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Tree-Time of flowering - Tree-Time of flowering Late | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Flower-Length of flowering - Flower-Length of flowering Medium | | Indagine sulle modalità di inserimento delle olive sull'infruttescenza, sulla resistenza al distacco, sul peso e sull'epoca di maturazione delle drupe di alcune cultivar d'olivo. | - FRANTOIO | - Fruit-Number days from full bloom to turning black - Fruit-Number days from full bloom to turning black Late | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Fruit-Number days from full bloom to turning black - Fruit-Number days from full bloom to turning black Late | | La scelta varietale per l’olivo da olio e da mensa. | - FRANTOIO | - Fruit-Number days from full bloom to turning black - Fruit-Number days from full bloom to turning black Late | | Olivicoltura di qualità. | - FRANTOIO | - Fruit-Number days from full bloom to turning black - Fruit-Number days from full bloom to turning black Late | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Fruit-Trend of turning black - Fruit-Trend of turning black Gradual | | La scelta varietale per l’olivo da olio e da mensa. | - FRANTOIO | - Fruit-Trend of turning black - Fruit-Trend of turning black Gradual | | Olivicoltura di qualità. | - FRANTOIO | - Fruit-Trend of turning black - Fruit-Trend of turning black Gradual | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Tree-Harvest time - Tree-Harvest time Late | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Fruit retention force at ripening - Fruit retention force at ripening High | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Fruit symmetry - Fruit symmetry Asymmetric | | Información olivicola de la Estación Experimental de Concordia (Entre Rios). | - FRANTOIO | - - 003 | | Información olivicola de la Estación Experimental de Concordia (Entre Rios). | - FRANTOIO | - - 004 | | Informe de la agronomia regional de Villa Mercedes (S.L.) para la Segunda Conferencia Nacional de Olivicultura. | - FRANTOIO | - - 005 | | La olivicultura en San Juan. | - FRANTOIO | - - 006 | | Ensayos de autocompatibilidad y autoincompatibilidad en olivos. | - FRANTOIO | - - 006 | | Colección olives INTA Junin - Argentina | - FRANTOIO | - - 007 | | Australian cultivars. | - FRANTOIO | - - 008 | | OLIVE OIL YIELD, QUALITY AND CULTIVAR IDENTIFICATION. RIRDC ED., PUBLICATION N.01/23. WAGGA WAGGA, AUSTRALIA. | - FRANTOIO | - - 009 | | VARIETAL FROST-RESISTENCE OF THE OLIVE-TREE IN AZERBAIJAN (ASHERONSKY PENINSULA). BOLL. IST. RIC. SCI. CULT. SUBTROP., 3: 95-113. (RUSSIAN). | - FRANTOIO | - - 010 | | Catalogue des variétés d'olivier en culture dans les Stations Régionales Horticoles du Maroc (Hiver 1953-54). | - FRANTOIO | - - 036 | | Catalogue des variétés d'olivier en culture dans les Stations Régionales Horticoles du Maroc (Hiver 1953-54). | - FRANTOIO | - - 058 | | Catalogue des variétés d'olivier en culture dans les Stations Régionales Horticoles du Maroc (Hiver 1953-54). | - FRANTOIO | - - 059 | | Étude du comportement de 40 variétés d’oliviers à la Station Expérimentale de la Menara. | - FRANTOIO | - - 059 | | Les méthodes de multiplication de l'olivier. | - FRANTOIO | - - 059 | | Studio del polimorfismo varietale in cultivar di olivo fruttificanti a Marrakesh. | - FRANTOIO | - - 059 | | Caracteres morfologicos y fisiologicos de clones de olivo de la variedad Picholine Marroqui. | - FRANTOIO | - - 059 | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - - 088 | | Lista varietà autoctone, Progetto RESGEN 1996-1997. | - FRANTOIO | - - 088 | | Procèdes employés dans les nouvelles plantations extensives d'oliviers au Brésil. | - FRANTOIO | - - 011 | | China: development of olive production, report of a study tour in People’s Republic of China. | - FRANTOIO | - - 012 | | China: development of olive production, report of a study tour in People’s Republic of China. | - FRANTOIO | - - 013 | | A comparative study on 35 olive cultivars under Giza conditions. | - FRANTOIO | - - 014 | | Cultivar d’olivo nelle collezioni di tre stati indiani (H.P., U.P., J/K). | - FRANTOIO | - - 016 | | Pollination and compatibility studies in some olive cultivars. | - FRANTOIO | - - 015 | | EFFECT OF TREE VIGOUR AND BLOOMING INTENSITY ON OLIVE PRODUCTION. OLEA, 22: 96. | - FRANTOIO | - - 015 | | Performance of some olive (Olea europaea L.) cultivars. | - FRANTOIO | - - 015 | | STUDIES ON THE PHYSICO-CHEMICAL CHARACTERISTICS OF SOME OLIVE (OLEA EUROPAEA L.) CULTIVARS. IN PALMAR UNIV. HORTICULTURE AND FORESTRY, SOLAN ED., ADVANCES IN RESEARCH ON TEMPERATE FRUITS, PP. 55-59. SOLAN, INDIA. | - FRANTOIO | - - 015 | | PRODUCTIVITY POTENTIALS OF OIL-TYPE CULTIVARS OF OLIVE (OLEA EUROPAEA L.) GROWN UNDER MID-HILL CONDITIONS OF HIMACHAL PRADESH. IN NAT. SYMP. PRODUCTION ON CONSERVATION FORESTRY HELD AT HPKVV. AB. 19. | - FRANTOIO | - - 015 | | Ultrastructure, morphology and surface topography of olive pollen. | - FRANTOIO | - - 015 | | Cultivar d’olivo nelle collezioni di tre stati indiani (H.P., U.P., J/K). | - FRANTOIO | - - 017 | | Cultivar d’olivo nelle collezioni di tre stati indiani (H.P., U.P., J/K). | - FRANTOIO | - - 018 | | Cultivar d’olivo nelle collezioni di tre stati indiani (H.P., U.P., J/K). | - FRANTOIO | - - 019 | | Cultivar d’olivo nelle collezioni di tre stati indiani (H.P., U.P., J/K). | - FRANTOIO | - - 020 | | Cultivars d’olivo nel Centro Agricolo Sperimentale “Monna Giovannella”. | - FRANTOIO | - - 021 | | Lista varietà autoctone, Progetto RESGEN 1996-1997. | - FRANTOIO | - - 021 | | Collezione olivo Dip. Coltivazione Difesa Specie Legnose, Univ. Pisa. | - FRANTOIO | - - 022 | | Olivo. | - FRANTOIO | - - 022 | | Miglioramento genetico. | - FRANTOIO | - - 022 | | TWO NEW CLONES OF CULTIVAR 'LECCINO'. ACTA HORT., 586:225-228. | - FRANTOIO | - - 022 | | SELEZIONE CLONALE QUANTA CONFUSIONE. OLIVO&OLIO, 5:14-17. | - FRANTOIO | - - 022 | | Self-compatibility in several clones of oil olive cv Leccino. | - FRANTOIO | - - 022 | | Risultati di una ricerca sessennale sul comportamento agronomico e merceologico di dieci cultivar di olivo in Puglia. | - FRANTOIO | - - 023 | | Olivo. | - FRANTOIO | - - 023 | | EVALUATION OF THE OLIVE GERMPLASM IN THE APULIA REGION: BIOLOGICAL AND TECHNOLOGICAL CHARACTERISTICS. ACTA HORTICULTURAE. 586: 159-162. | - FRANTOIO | - - 023 | | Ricerche su 20 coltivar di olivo in Puglia: aspetti fenologici. | - FRANTOIO | - - 023 | | OLIVE COLLETION OF THE DIPATIMENTO SCIENZE PRODUZIONI VEGETALI OF BARI. PERSONAL COMMUNICATION. | - FRANTOIO | - - 023 | | Gli olivi e l'olio di Brisighella. | - FRANTOIO | - - 024 | | Considerazioni tecniche ed economiche sulla olivicoltura Romagnola. | - FRANTOIO | - - 024 | | Prime osservazioni sul germoplasma di olivo in Emilia-Romagna. | - FRANTOIO | - - 024 | | Olivo. | - FRANTOIO | - - 024 | | Valutazione comparativa della sensibilità a minime termiche critiche di cultivar di olivo della Romagna. | - FRANTOIO | - - 024 | | Morphological and molecular analyses for the characterization of a group of Italian olive cultivars. | - FRANTOIO | - - 024 | | Cultivar collezione Istituto Coltivazioni Arboree, Università Catania. | - FRANTOIO | - - 025 | | Osservazioni sul comportamento bio-agronomico di germoplasma olivicolo della Sicilia centro-orientale. | - FRANTOIO | - - 025 | | Caratterizzazione molecolare delle principali cultivar del patrimonio olivicolo Ligure. | - FRANTOIO | - - 026 | | Essai sur l'individuation des meilleurs pollinisateurs de la variété “Ascolana tenera”. | - FRANTOIO | - - 027 | | Olivo. | - FRANTOIO | - - 027 | | Fruit characteristics of olive cultivars of different origin grown in Umbria. | - FRANTOIO | - - 027 | | COLLEZIONE DI OLIVI DELL'ISTITUTO DI COLTIVAZIONI ARBOREE DI PERUGIA. PERSONAL COMMUNICATION. | - FRANTOIO | - - 027 | | Selezione clonale della cultivar di olivo Moraiolo. | - FRANTOIO | - - 027 | | Observaciones sobre la capacidad rizogena de 34 cultivares de Olea europaea L., sometidas a tratamiento con Acido ß-Indolbutirico (AIB) y a en invernadero controlado. | - FRANTOIO | - - 037 | | Reproduction de l'olivier par bouturage semi-ligneux sous nebulisation. | - FRANTOIO | - - 037 | | Further agronomical information about a world collection of olive cultivars. | - FRANTOIO | - - 037 | | Preliminary agronomical characterization of 131 cultivars introduced in the olive germplasm bank in Córdoba in March 1987. | - FRANTOIO | - - 037 | | Aptitude à l'enracinement de cultivars d'olivier en bouturage haerbacé sous nébulisation. | - FRANTOIO | - - 037 | | Olive cultivars in Catalonia (Spain). | - FRANTOIO | - - 037 | | Situación actual del material vegetal del olivo ‘Arbequina’. | - FRANTOIO | - - 037 | | Identifying olive cultivars by Isozyme analysis. | - FRANTOIO | - - 037 | | Selection of rapid markers for olive (Olea europaea L.) cultivars identification. | - FRANTOIO | - - 037 | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - - 037 | | CYTOPLASMIC MALE STERILITY IN THE OLIVE (OLEA EUROPAEA L.). TAG, 100: 1018-1024. | - FRANTOIO | - - 037 | | Olive gentic diversity assessed using amplified fragment length polymorphisms. | - FRANTOIO | - - 037 | | Variability and classification of olive cultivars by their vigor. | - FRANTOIO | - - 037 | | Rapd’s analysis support the autochthon origin of olive cultivars. | - FRANTOIO | - - 037 | | Variedades de Olivo en Espana. | - FRANTOIO | - - 037 | | Lista varietà autoctone, Progetto RESGEN 1996-1997. | - FRANTOIO | - - 037 | | Optimal use of RAPD markers for identifyng varieties in olive (Olea europaea L.) germplasm collections. | - FRANTOIO | - - 037 | | Polymorphism and Discrimination capacity of randomly amplified polymorphic markers in an olive germplasm bank. | - FRANTOIO | - - 037 | | Genetic characterization and identification of new accession from Syria in an olive germplasm bank by means of RAPD markers. | - FRANTOIO | - - 037 | | The olive world germplasm bank of Cordoba, Spain. | - FRANTOIO | - - 037 | | Olive cultivars in Tunisia. | - FRANTOIO | - - 038 | | Olive cultivars in Tunisia. | - FRANTOIO | - - 072 | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Oil-Chemical composition of oil (%) Oleic acid - Oil-Chemical composition of oil (%) Oleic acid High | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Oil-Chemical composition of oil (%) Palmitic acid - Oil-Chemical composition of oil (%) Palmitic acid Medium | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Oil-Polyphenols in oil (total) - Oil-Polyphenols in oil (total) High | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Leaf width (w) - Leaf width (w) Broad | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Fruit shape (L/w) - Fruit shape (L/w) Elliptic | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Fruit shape of apex - Fruit shape of apex Rounded | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Fruit shape of base - Fruit shape of base Rounded | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Fruit stalk cavity - Fruit stalk cavity Depth-shallow | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Stone symmetry (in position A) - Stone symmetry (in position A) Slightly-asymmetric | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Stone symmetry (in position B) - Stone symmetry (in position B) Symmetric | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Leaf apex angle - Leaf apex angle Open | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Leaf curvature of longitudinal axis of blade - Leaf curvature of longitudinal axis of blade Flat | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Leaf base angle - Leaf base angle Acute | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - CILIEGINO | - Fruit size Polar length (L) - Fruit size Polar length (L) Medium | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - CILIEGINO | - Fruit size Cross-sectional width (w) - Fruit size Cross-sectional width (w) Broad | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - CILIEGINO | - Fruit stalk cavity - Fruit stalk cavity Width-broad | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - CILIEGINO | - Fruit stalk cavity - Fruit stalk cavity Circular-shape | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - CILIEGINO | - Fruit stalk cavity - Fruit stalk cavity Depth-shallow | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - CILIEGINO | - Fruit epicarp - Fruit epicarp Pruinose | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - CILIEGINO | - Fruit lenticels - Fruit lenticels Large | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - CILIEGINO | - Fruit colour at harvest - Fruit colour at harvest Skin-red-purple | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Leaf maximum width - Leaf maximum width Central-apex | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - CILIEGINO | - Stone-Polar length (L) - Stone-Polar length (L) Medium | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - CILIEGINO | - Stone-Cross sectional width (w) - Stone-Cross sectional width (w) Broad | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - CILIEGINO | - Stone distribution of grooves on basal end - Stone distribution of grooves on basal end Regular | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - CILIEGINO | - Fruit-Flesh/pit ratio - Fruit-Flesh/pit ratio High | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - CILIEGINO | - Flower-Fertility - Flower-Fertility Self-incompatible | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - CILIEGINO | - Flower-Ovary abortion (%) - Flower-Ovary abortion (%) Low | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - CILIEGINO | - Tree-Productivity - Tree-Productivity Poor-alternate | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - CILIEGINO | - Fruit-Beginning of first fruiting - Fruit-Beginning of first fruiting Early | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - CILIEGINO | - Tree-Harvest time - Tree-Harvest time Medium | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - CILIEGINO | - Fruit-Trend of turning black - Fruit-Trend of turning black Contemporary | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - CILIEGINO | - Fruit-Number days from full bloom to turning black - Fruit-Number days from full bloom to turning black Intermediate | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - CILIEGINO | - Oil content (FW) - Oil content (FW) Low | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - CILIEGINO | - Fruit retention force at ripening - Fruit retention force at ripening Medium | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - CILIEGINO | - Rooting ability (Natural) - Rooting ability (Natural) High | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - CILIEGINO | - Spilocaea oleaginea - Spilocaea oleaginea High | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - CILIEGINO | - Cold - Cold High | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Geographical origin - Geographical origin Firenze | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - CORREGGIOLO DI PALLESSE | - Stone distribution of grooves on basal end - Stone distribution of grooves on basal end Irregular | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - CORREGGIOLO DI PALLESSE | - Fruit-Flesh/pit ratio - Fruit-Flesh/pit ratio Medium | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - CORREGGIOLO DI PALLESSE | - Tree-Time of flowering - Tree-Time of flowering Late | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - CORREGGIOLO DI PALLESSE | - Tree-Harvest time - Tree-Harvest time Early | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - CORREGGIOLO DI PALLESSE | - Fruit-Trend of turning black - Fruit-Trend of turning black Contemporary | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - CORREGGIOLO DI PALLESSE | - Fruit retention force at ripening - Fruit retention force at ripening Medium | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - CORREGGIOLO DI PALLESSE | - Rooting ability (Natural) - Rooting ability (Natural) Low | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Leaf upper page colour - Leaf upper page colour Dark-green | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Leaf lower page colour - Leaf lower page colour Grey-green | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Fruit size Polar length (L) - Fruit size Polar length (L) Medium | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Fruit size Cross-sectional width (w) - Fruit size Cross-sectional width (w) Medium | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Fruit lenticels - Fruit lenticels Small | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Stone-Polar length (L) - Stone-Polar length (L) Medium | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Stone-Cross sectional width (w) - Stone-Cross sectional width (w) Medium | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Stone distribution of grooves on basal end - Stone distribution of grooves on basal end Regular | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Fruit-Flesh/pit ratio - Fruit-Flesh/pit ratio Medium | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Fruit-Beginning of first fruiting - Fruit-Beginning of first fruiting Early | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Rooting ability (Natural) - Rooting ability (Natural) Low | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Verticillium dahliae - Verticillium dahliae Medium | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Drought - Drought High | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Salinity - Salinity High | | L’olivo in Toscana: il germoplasma autoctono. | - FRANTOIO | - Fruit colour at harvest - Fruit colour at harvest Skin-deep-green | | Le varietà toscane di olivo in tre memorie dei Georgofili del primo ottocento (Baldini E. 2000). Memoria Raffaelli.
| - GREMIGNOLO | - Geographical origin - Geographical origin Lucca |